Újra a megtakarításokat keresik

Pénzcentrum2014. február 14. 11:03

A növekvő reálbéreknek és a csökkenő rezsiköltségnek köszönhetően a háztartások egy része a felhalmozott megtakarításának keresi a legjobb helyet, a Nielsen kutatásai szerint a magyarok 19 százaléka érzi többé-kevésbé kedvezőnek pénzügyi helyzetét.

A Nielsen cég napokban megjelent kutatási eredményei szerint 2013 utolsó negyedévében a magyarok 19 százaléka érezte személyes pénzügyi helyzetét többé-kevésbé kedvezőnek, és ez négy százalékpontos emelkedést jelent az előző negyedévhez képest. A munkahelyi kilátásokra vonatkozó értékelések nem változtak, csupán a válaszadók nyolc százaléka néz ebből a szempontból pozitívan a következő tizenkét hónapra.

Az árakat és saját pénzügyi helyzetét figyelembe véve a megkérdezettek 11 százaléka látja megfelelőnek a jelenlegi időszakot arra, hogy megvásárolja, amit szeretne, vagy amire szüksége van.

"A háztartások egy része a reálbérek növekedése és a rezsicsökkentés miatt az utóbbi hónapokban felhalmozódott megtakarításainak keresi a legjobb helyet. A munkahelyi kilátások miatt azonban csak kisebb részük biztos abban, hogy erre a megtakarításra hosszabb távon sem lesz szüksége. Ebben a helyzetben megnő az érdeklődés a könnyű hozzáférhetőséget kínáló, ugyanakkor a csökkenő alapkamat mellett elérhető legkedvezőbb betéti kamatokat biztosító megoldások iránt" - mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese.

Címkék:
bér, rezsicsökkentés, megtakarítás, felmérés,