Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre

Pénzcentrum2014. január 17. 09:52

Lépett az OTP, feltehetőleg az ingyenes készpénzfelvétel miatt törölte több számlacsomag esetében is a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit. Véleményünk szerint a Magyar Nemzeti bank még bele sem köthet a változásba, hiszen nem díjemelésről van szó, csupán egy akció eltörléséről.

Percekkel ezelőtt új hirdetmény került fel az OTP bank honlapjára, melyre az irományban szereplő indoklás szerint "A Hirdetmény módosítására a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes ATM készpénzfelvételre vonatkozó akció visszavonása" miatt került sor - tudta meg a Pénzcentrum aBankRáció.hu csapatától.

Pontosabban az történt, hogy a bank eddig több számlacsomag esetén is kínált kedvezményes 1-4 darab készpénzfelvételt. Ráadásul ezeknél maximális összeg sem volt megadva, így most előfordulhat, hogy az ingyenes készpénzfelvétel első napja után lesznek olyan ügyfelek, akik rosszabbul járnak. Ezeknél a kedvezményes készpénzfelvételeknél ugyan meg kellett fizetni a tranzakciós illetéket - 6 ezrelék -, de nem volt 150 ezer forintos felső limit.


Ki jár rosszabbul az ingyenes készpénzfelvétellel?

Akinek a jelenlegi számlacsomagja 3-4 akciós készpénzfelvételt engedett meg és ezeket kisebb összegek kivételére használta. Költségeket tekintve még jelenthet különbséget a 150 ezer forintnál magasabb összegű készpénzfelvétel, hiszen csak eddig a limitig lesz teljesen díjmentes az ATM használat. A 151 ezredik forint már a bank díjszabása szerinti díjal vehető fel.

Tízezreket spórolhat évente a magyarok többsége, ha ezt tudja

Azzal sem nagyon vigasztalódhatnak a bank ügyfelei, hogy így legalább bármely automatából vehetnek fel pénzt, hiszen az OTP rendelkezik a legnagyobb magyarországi hálózattal, nem nehéz találni egy saját banki ATM-et.
Mivel nagy valószínűséggel ez az utolsó széles körben olvasott munkám a Pénzcentrumnál, ezért szeretnék ezúton is elbúcsúzni minden eddigi olvasómtól. A viszontlátásra.
Mi változik akkor pontosan?

A jelenleg igényelhető számlacsomagoknál 2014. február 1-ig a kedvezményes díj 0,6%/db saját banki ATM-ből történő készpénzfelvételeknél, az alábbiak szerint:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tempó Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Junior Számlacsomag - első 1 db/hó kedvezményesen 0,6%
Jump Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Net Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Prémium Plusz - első 4 db/hó kedvezményesen 0,6%
Alap Számlacsomag - első 1 db/hó kedvezményesen 0,6%

Pórul is járhatsz az ingyenes készpénzzel: erre figyelj!

A Simple Szolgáltatáscsomagban jelenleg a "2 ATM csomag" választása esetén havi 2 díjmentes készpénzfelvételt ad a bank, míg "5 ATM csomag" választása esetén havi 5 alkalommal ingyenes a készpénzfelvétel OTP banki ATM-ből. Ez 2014. február 1-től úgy fog változni, hogy a "normál" kedvezmény (2 alkalom / 150.000 Ft-ig díjmentesen) mellett további 2 illetve 5 alkalommal lehet kedvezményesen készpénzt kivenni OTP banki ATM-ből (ha "2 ATM csomag" vagy "5 ATM csomag" van beállítva a Simple Szolgáltatáscsomaghoz).

A bank 2014. február 1-től az első két készpénzfelvételi tranzakcióra és legfeljebb 150.000 forint összegig biztosítja a díjmentességet. Arra figyelnünk kell, hogy ne lépjük túl ezt a keretet, mivel a 150.000 Ft-ot meghaladó összegre a bank normál díjszabása érvényes, ami a jelenleg érvényes hirdetmény szerint saját ATM-ből történő készpénzfelvétel esetén 61 Ft + 1,21%. idegen ATM-ből pedig 1 124 Ft - hívja fel a figyelmet a BankRáció.hu, ahol te is megtalálhatod a legolcsóbb számlacsomagot.

Címkék:
otp, ingyenes készpénzfelvét,