Lépett a Citibank: felmondja a számlákat!

Pénzcentrum2013. december 13. 14:08

A Citibank számos lakossági ügyfele bankszámláját mondja fel, és ajánl helyetette egy nem éppen olcsót - tudta meg az Index olvasóitól.

A felmondott számlák között többféle típus is van. Ezek helyett az új "nullaforintos" számlára térhetnek át a Citi ügyfelei, amelyben ugyan több dolog (a készpénzfelvétel, a ) valóban ingyenes, ám a számlavezetési díj havonta egy híján 4000 forint. Kivéve kétmilliós egyenleg felett, ilyen vastag bankszámlája azonban kevés ügyfélnek van.

A banknál arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy hány ügyfél számláját mondták fel, és arra sem, hogy milyen számlákat. A válaszként elküldött közlemény szerint a felmondott számlák "általában hosszabb ideje alvó számlák, vagy csak minimális aktivitás történik rajtuk", és a Citi a szokásos üzleti felülvizsgálata eredményeként hozta meg a döntést a megszüntetésekről.

Ha bármilyen más banknál vagy épp a Citinél hasonlót tapasztaltál, kérjük, írj levelet a penzcentrum@penzentrum.hu-ra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy, az Indexnek nyilatkozó iparági szakértő szerint a normális banki üzletmenet része, a bankok felülvizsgálják és esetenként megszüntetik termékeiket - több száz számlatípus szűnt meg az utóbbi években. De általában csak az értékesítést szüntetik meg, az ritkább, hogy a futó számlaszerződéseket számoljanak fel.

Úgy értesültünk, hogy a tranzakciós illeték emelése, illetve az ingyenes készpénzfelvétel februári bevezetése miatt több bankoknál is változtatásokra készülnek. A kormány lépései miatt ugyanis egy jelentős szegmens van a bankok ügyfelei között, akiken hónapról hónapra pénzt vesztenek a pénzintézetek.

Címkék:
ingyenes készpénzfelvét,