Mégsem emelnek le pénzt a bankszámlákról

Pénzcentrum2013. szeptember 18. 12:42

Az UniCredit Bank ma üzleti döntést hozott arról, hogy az úgynevezett 208 százalékos pótadó alapján nem terheli a vállalkozói ügyfelek számláit az egyszeri díjjal, illetve a korábban kiküldött értesítésekben szereplő terheléseket nem érvényesíti - írják közleményükben. Ez a bank közlése szerint 6,8 milliárf forint.

Ahogy a Pénzcentrum.hu megírta, az Unicredit egy hirdetményben szereplő pontra hivatkozva leemelte volna a vállalati ügyfelei számlájáról az első negyedéves tranzakciós illetékük további 208 százalékát. Ennyi különadót szed be ugyanis a kormány a bankoktól, hogy a terveknek megfelelő összegű díj folyhasson be az államkasszába.

Eredeti cikk: Figyelem! Szeptember 20-án pénz tűnhet el a számládról

Miután értesültünk a bank szándékáról, rögtön utánajártunk, hogy mit szól ehhez a PSZÁF. A felügyelet elmondta, hogy aggályos a bank szándéka, mivel hiszen akármi is szerepel a hirdetményükben, egy utólagos díjváltozás mindenképp szerződésmódosításnak minősül, amely követelményeinek nem felelt meg a bank.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint, ezen információk után értékelte át döntését a Bank és döntött úgy, hogy nem fizetteti meg ebben a formában a plusz díjat ügyfeleivel. Kérdés az, hogy más formában díjat emel-e a bank, hiszen az eredeti levélben még arra hivatkoztak, hogy erre mindenképp szükség van a betétesek védelmében.

Címkék:
tranzakciós illeték, unicredit,