Magyar kisvárosban verték át a milliomos lottónyertest

Népszava2011. február 3. 09:47

Szerencsen egy férfi -állítása szerint- a közelmúltban két millió forintot nyert lottószelvénye sorszámával, ám a lottózó alkalmazottja letagadta neki, hogy nyert. Emiatt csalás gyanújával feljelentést tett a rendőrségen - írja a Népszava.

A tiszatardosi sértett egy tokaji lottózóban vette a szelvényét. Ugyan a kihúzott számok nem egyeztek az övével, azon a napon a szelvények óránkénti sorsoláson vettek részt, és akinek a sorszámát kisorsolták, kétmillió forinttal gazdagodhatott. Minderről a lottózóban dolgozó hölgy tájékoztatta a férfit, továbbá azt javasolta neki, menjen haza, otthon nézze meg a szelvényszámot, majd telefonon diktálja be.

A fiatalember így is tett, mire az alkalmazott a telefonba közölte, ez mégsem szabályos, személyesen is mutassa be a szelvényt. A játékos visszament, az eladó beütötte a gépbe a számokat, és azt mondta, "sajnos nem nyert". Ezután azonban a nő nem adta vissza, hanem kidobta a kukába a szelvényt. A férfi később megtudta, hogy az egyik nyertes szelvényt Tokajban vásárolták ugyanabban az időpontban, amikor ő is, így leírta a saját szelvényszámát magának és újra felkereste a lottózót a kísérőszelvénnyel.

Az ott dolgozó nő azonban ismét azt állította, hogy nem nyert a szelvény, sőt most már a kísérőszelvény is nála maradt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az eset vizsgálata során a férfi által megadott szelvényszámot beazonosították és bebizonyosodott: ő lenne az egyik szerencsés nyertes. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: