Portfolio.hu Wealth Management 2009 Konferencia (x)

Portfolio2009. június 5. 10:45

A jelentős vagyonnövekedést és tekintélyes hozamokat hozó bőséges esztendők után a vagyonkezelők szinte minden szegmensben a piac szűkülésével és speciális kihívásokkal szembesülnek, legyen szó akár intézményi vagyonkezelésről vagy magánszemélyeknek nyújtott portfólió-kezelésről, befektetési termékekről. A pénzügyi piacokon korábban érvényes törvényszerűségek átmenetileg felborultak, így speciális tudás nélkül minden korábbinál nehezebb kiemelkedő vagyonkezelési teljesítményeket elérni.

A befektetési döntések mellett a megváltozott piaci környezet a termékfejlesztést is új kontextusba helyezte, az elmúlt évek folyamatos és széleskörű innovációját követően a fókusz sokkal inkább a befektetők megtartására, a válság során drasztikusan megváltozott kockázatvállalási kedvhez igazodó termékek kialakítására tolódott, és különös hangsúly került a rendszerben felmerült speciális kockázatok kezelésére is.


A bankszektor nehéz helyzete emellett a hagyományos értékesítési csatornák működését is megnehezíti, a helyettesítő termékek közötti verseny pedig érezhetően élesebbé vált, komoly kihívás elé állítva a vagyonkezelési termékek disztribúcióját. A bizonytalan piaci helyzetben ráadásul megnőtt az igény a megbízhatóan minőségi termékek iránt az intézményi ügyfelek körében, az értékesítés kulcsfontosságú támogatójává léptetve elő a független alapminősítéseket, a magánügyfelek körében pedig ráirányítva a figyelmet a hagyományosan is a bizalomra épülő private banking jellegű szolgáltatásokra. Keresi a választ a szektor fontosabb szereplőinek és a szabályozók segítségével. (x)

További részletekért, árakért és a jelentkezési lapért kattintson ide.

Címkék: