Itt a világ legdrágább belépője: jómódú fanatikusok előnyben!

Pénzcentrum2009. január 17. 14:00

A Real Madrid közel negyedmillió forintnak megfelelő euróért kínál belépőket a február 25-én megrendezésre kerülő Liverpool elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre. A borsos vételár még a történelmi futballmérkőzéseknek otthont adó Bernabeu stadionban is rekordnak számít. A vételár hallatán a sokat látott jegyüzéreknek is leesett az álla.

Javier Cano - a királyi gárda szóvivője - elmondta, hogy elsősorban azokat a tehetős szurkolókat célozzák meg a belépőkkel, akik a nehéz gazdasági körülmények miatt nem engedhették meg maguknak a teljes szezonra szóló VIP-bérletet, de egy-egy fontos mérkőzésen szívesen bíztatnák a csapatot.

A vásárlók a jegy mellé csapatbuzdító sálat is kapnak, valamint teljes ellátásban részesülnek a klub éttermében. Cano szerint annak ellenére óriási érdeklődés várható, hogy a jegyek kétszer annyiba kerülnek, mint a Juventus elleni novemberi találkozóra szóló legdrágább belépő.

Tovább fokozza a mérkőzés pikantériáját, hogy a Liverpool gárdáját a spanyol Rafael Benitez irányítja, valamint az angol csapatot olyan spanyol Európa-bajnokok erősítik, mint Fernando Torres vagy Xabi Alonso.

A Real Madrid és a Liverpool az 1981-es BEK-döntőt követően első alkalommal találkoznak tétmeccsen, akkor az angolok Kennedy góljával elhódították a trófeát. A bukmékerek szerint a Madrid az esélyesebb, de ha mégis a Liverpool lép tovább, akkor ez lehet a spanyolok eddigi legdrágább veresége.

Címkék: