Fontos változás élesedett az érettséginél: ezt minden magyar diáknak tudnia kell

Magyar Nemzet2019. december 3. 09:33

2020-tól sokkal több tantárgyból kísérelhetik meg az előrehozott érettségi vizsgát a gimnáziumi tanulók - írja a Magyar Nemzet.

A szakminisztérium elfogadta az Országos Diákparlament javaslatát, a tanulók kezdeményezésére megváltoztak az érettségire vonatkozó szabályok - írja a lap. Ezek alapján a középiskolások lehetőséget kapnak arra, hogy a korábbinál kedvezőbben elosszák az érettségi vizsgáik időpontját, és ne egyszerre kelljen felkészülniük az összes tantárgyból.

2012 óta ugyanis csupán idegen nyelvből és informatikából volt lehetőség arra, hogy a diákok előre hozott érettségit tegyenek, a mostani változás következtében azonban a tantárgyak köre kiszélesedik. 2020 tavaszától minden olyan tárgyból lehet idő előtt vizsgázni, aminek a tanítása a helyi tanterv szerint befejeződik a tanulónak. Így ha például a földrajz, a fizika, a kémia vagy a biológia oktatása már tizenegyedik, netán a tizedik évfolyamon lezárul, akkor a soron következő vizsgaidőszakban - akár ősszel is - érettségizhet belőle a diák - írják.


Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, oktatás, érettségi, változás,