Ezek a legjobban fizető szakmák ma Magyarországon: ilyen papír kell a csúcsbérekhez

HelloVidék2024. február 13. 08:15

Közeleg az egyetemi jelentkezések határideje, a felvételizőknek február 15-ig kell beadni a jelentkezésüket a felsőoktatási intézményekbe. A HelloVidék most azt járta körül, hogy mi alapján mérlegelnek leginkább a jelentkezők, valamint, hogy mik a legnépszerűbb szakmák jelenleg Magyarországon, de szóba került az is, hogy melyek azok az új ágazatok, amelyek a leginkább átformálják jelenleg a hazai munkaerőpiacot.

Közeleg az egyetemi jelentkezések határideje, a felvételizőknek február 15-ig kell beadni a jelentkezésüket a felsőoktatási intézményekbe. Akik szakmát szeretnének tanulni azoknak pedig február 21-ig van lehetőségük kiválasztani, hogy mely szakképző intézményekben szeretnének továbbmenni. A jelentkezők érthető módon számos tényezőt mérlegelnek mielőtt beadják a jelentkezésüket.

A HelloVidék cikke szerint a tapasztalatok mára azt mutatják, hogy manapság már egyre tudatosabban választanak oktatási intézményt maguknak a fiatalok. Az intézményválasztást ugyanakkor sajnos gyakran egzisztenciális kérdés is sokak számára, mivel nem engedhetik meg maguknak a drága fővárosi kollégiumokat, és szállásokat, ezért inkább emiatt sokan vidéki egyetemeket választanak, vagy messziről kénytelenek ingázni - a kollégiumi férőhelyek ugyanis rendkívül szűkösek. A lap a Prohuman, és a Trenkwalder munkaerőközvetítő cégek szakembereivel járta körül a kérdést. Arra keresték a választ, hogy mi alapján mérlegelnek leginkább a jelentkezők, valamint, hogy mik a legnépszerűbb szakmák jelenleg Magyarországon, de szóba került az is, hogy melyek azok az új ágazatok, amelyek a leginkább átformálják jelenleg a hazai munkaerőpiacot.

Részletek a cikkben.

Címkék:
hrcentrum, határidő, felsőoktatás, pályaválasztás, szakmák, hellovidék, jelentkezők,