Itt a törvényjavaslat: bírságot kaphat a főnököd, ha munkaidőn kívül zaklat feladatokkal

Pénzcentrum2024. február 7. 14:57

Ha elfogadják a javaslatot, a dolgozóknak mostantól nem kell rendelkezésre állniuk munkaidőn kívül.

Pár éve még elképzelhetetlen volt egy olyan törvény javaslat, amit nemrég nyújtottak be Ausztráliában - erről ír a HR Portál. Mint kiderül a szövegből, a munkaadót meg lehetne büntetni azért, ha a beosztottat a hivatalos munkaidőn túl keresi. Ráadásul a munkavállaló ilyenkor simán figyelmen kívül hagyhatná, hogy keresik.

Tony Burke, a foglalkoztatásért és munkahelyi kapcsolatokért felelős miniszter azt mondta: a javaslat várhatóan megkapja a szenátus támogatását, mert a kormánynak is fontos, hogy a munkavállalók jól el tudják különíteni a munkát a magánélettől. A miniszterelnök, Anthony Albanese szerint itt az ideje, hogy a munkáltatók ne nézzék a folyamatosan elérhető melóst az alkalmazottakban.

Egyszerűen arról van szó, hogy ha valakit nem napi 24 órára fizetnek, akkor attól nem várható el, hogy a nap 24 órájában online és folyamatosan elérhető legyen

- fogalmazott a kormányfő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
hrcentrum, parlament, munkaidő, dolgozók, javaslat, törvényjavaslat, munkaügy, munkaügyi hivatal, munkaügyi hatóság,