Fizetésekről vallott a Belügyminisztérium: ennyit keres havonta Pintér Sándor tárcavezető

Pénzcentrum2024. január 23. 09:32

A belügyi tárca vezetője és az államtitkárok 17,5 százalékos illetményemelésben részesültek tavaly márciusban, ami a kormány honlapjára feltöltött adatokból derült ki. Hasonló adatszolgáltatás a többi tárca részéről 2022 nyara óta nem történt.

A Belügyminisztérium közzétette Pintér Sándor és államtitkárai fizetését, így derült ki, hogy mégis volt tavaly illetményemelés - írja a 24.hu a kormány honlapjára feltöltött adatlapok alapján. Eszerint a belügyi tárca vezetője 17,5 százalékos illetményemelésben részesült tavaly márciusban, ami megegyezik a parlamenti képviselők fizetésemelésével, és a Központi Statisztikai Hivatal által mért bruttó átlagkereset-növekedés mértékének.

A rendészeti ügyek mellett az oktatásért és az egészségügyért is felelős BM államtitkárai ez alapján 346 ezer forintos béremelést kaptak, így havi 2 millió 321 ezer forintra nőtt az illetményük. Pintér fizetése pedig 462 ezer forinttal emelkedett, így havonta 3 millió 95 ezer forintot kap miniszterként.

A 24.hu megjegyezte, a többi tárca részéről hasonló adatszolgáltatás 2022 nyara óta nem történt, a lap ezzel kapcsolatos kérdéseire pedig egyelőre nem válaszoltak, így nem tudható, hogy máshol is emelkedtek-e a miniszteri és államtitkári fizetések.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Címkék:
hrcentrum, kormány, bér, adatok, belügyminisztérium, álomfizetés, pintér sándor,