Veszélyes álláshirdetésre figyelmeztet a minisztérium: nehogy bedőlj, csapda az álomfizetés

Pénzcentrum2023. december 20. 17:15

A közösségi oldalakon elszaporodtak a nyelvtudást nem igénylő izlandi munkalehetőségek, melyek veszélyesek. Több esetben is a jól fizető munka reményében kiutazó magyarok bűncselekmény áldozataivá váltak. 

Az utóbbi időben elszaporodtak az olyan jellemzően magyar nyelvű álláshirdetések, melyek fizikai munka (takarítás, építkezési munkák) lehetőségét ajánlják akár nyelvtudás nélkül is Izlandon. Ezek a hirdetések általában közösségi oldalakon (pl.: Facebook tematikus, álláshirdetéseket gyűjtő vagy izlandi témájú oldalai) vagy más ellenőrizetlen fórumokon (akár hamis profil alatt) kerülnek meghirdetésre - olvasható a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat tájékoztatójában

A kiutazást követően a friss „munkavállaló” könnyen bűncselekmény áldozata lehet. Hangsúlyosan kérik, hogy

külföldi munkavállalása előtt a lehető legnagyobb körültekintéssel járjon el, a leendő munkaadó hátterét, megbízhatóságát többszörösen, a lehető legnagyobb alapossággal ellenőrizze mindenki még a kiutazás előtt!

A munkaerőt szervező közvetítőknek, munkaerő-kölcsönző cégeknek kötelező regisztrálniuk magukat az izlandi hatóságoknál, biztonsága érdekében mindenki regisztrált céget válasszon! A cégek listája itt található: https://www.vinnumalastofnun.is/atvinnurekandi/erlend-thjonustufyrirtaeki-og-starfsmannaleigur/starfsmannaleigur/skradar-starfsmannaleigur

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közvetve a biztonsághoz tartozó információ, hogy Izland a világ egyik legdrágább országa, így utazásuk előtt győződjön meg mindenki róla, hogy kellő anyagi fedezettel rendelkezik egy nemkívánt, váratlan esemény esetére is.

Címkék:
álláskeresés, álláshirdetés, állás, magyar, állások, veszélyes,