Hivatalos: ennyit keresnek július 1-tól az egészségügyi szakdolgozók

Pénzcentrum2023. május 17. 07:15

A kormány döntött az egészségügyi dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének mértékéről,valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól. A Magyar Közlönyben éjjel meg is jelent az új bértábla. A kormány tervei szerint a béremelés jövő év márciusában "egy nagyobb lépéssel" folytatódik

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók és az egészségügy egyéb - gazdasági, műszaki, pénzügyi, számviteli - területein dolgozók alapbérének emelése. Júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormány az idei béremelésre 50 milliárd forintot különített el, és az ápolói béremelés közel 84 ezer, a műszaki területen pedig 24 ezer embert érint. Az egészségügyi szolgáltatók erre a célra havonta dolgozónként 57 600 forint béremelésre fordítható támogatási összeget igényelhetnek.

Takács Péter példaként elmondta, hogy egy 4-6 éve dolgozó, felsőfokú végzettségű (F-kategória) egészségügyi szakdolgozó jelenlegi bruttó alapbére 422 550 forintról július 1-jével 498 600 forintra emelkedik. Egy 19-21 éve dolgozó felsőfokú végzettségű ápoló jelenlegi bruttó alapbére 493 690 forintról 582 550 forintra emelkedik júliustól.

A kormány tervei szerint a béremelés jövő év márciusában "egy nagyobb lépéssel" folytatódik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék:
hrcentrum, kormány, egészségügy, dolgozók, magyar, bértábla, július, magyar közlöny,