Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor: rengeteg iskolást érint

Pénzcentrum2023. április 24. 11:06

A magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat, az iskolarendszerünket, persze lehetne jobb is, és van is még mit javítani rajta, de ne becsüljük alá se - mondta Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Van néhány tulajdonság, ami közös a diákokban, az oktatókban és a miniszterelnökökben - hiszen az államvezetés is egy szakma. Az első közös pont a kíváncsiság, amivel egy régi problémát képesek vagyunk új nézőpontból megvizsgálni, a második a kreativitás, amivel megoldást keresünk, a harmadik a kitartás, enélkül ugyanis egy nehézség után félbehagynánk az egészet, a negyedik pedig az együttműködés, mert egyedül - család, tanárok, barátok, kollégák nélkül - senki sem tud maradandót alkotni - mondta Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

A magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat, az iskolarendszerünket, persze lehetne jobb is, és van is még mit javítani rajta, de ne becsüljük alá se. A magyar diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben egyben a magyar oktatás dicsérete is, ebben külön elismerés illeti a tanárokat

- magyarázta a kormányfő.

Az oktatók, tanulók és szüleik nyitottak a változásokra, a kormány pedig folyamatosan megújítja a rendszert - sorolta. Javulnak a tanulmányi eredmények, tíz általános iskolát elvégző diákból ma már hat a szakképzésben folytatja, a legnépszerűbb iskolatípus a technikum, „ez az iskolarendszer igazi fokmérője”.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 

Címkék:
hrcentrum, Orbán, oktatás, szakma, orbán viktor,