Milliós fizetéssel kecsegtet a legújabb IT-s munkakör: végzettség sem kell, magyarok is jelentkezhetnek

Pénzcentrum2023. április 11. 09:39

Nincs szükség mérnöki végzettségre ahhoz, hogy valaki mérnöki munkát végezzen a mesterséges intelligencia körül, ráadásul óriási fizetésért. Az AI megjelenésével ugyanis olyan munkakörök alakultak ki, mint a prompt engineering – számolt be a HVG.

A mesterséges intelligencia megjelenése egyfelől több munkahelyet is veszélyeztet, másfelől viszont olyan álláslehetőségeket teremt, amelyekre sose gondoltunk volna. Az egyik ilyen a prompt engineering (azaz azonnali mérnöki munka, azonnali tervezés), amelyhez nincs szükség szakirányú végzettségre, viszont hatalmas pénzeket lehet vele keresni.

Az ebben a munkakörben dolgozók feladata az, hogy a mesterséges intelligenciát célzott beszélgetésekkel tanítsák arra, hogy mire hogyan reagáljanak, hogyan kövessék az irányelveket. Azaz utasításokat kell írni, és finomítani ezeket a generatív MI-modellek javulásának érdekében.

Az igény pedig óriási erre a munkakörre: a San Franciscó-i székhelyű Anthropic mesterséges intelligencia például évi 175 ezer és 335 ezer dollár (60 millió és 115 millió forint között) fizetéssel keres embereket- Az elvárások között pedig nem szerepel a mérnöki, műszaki végzettség, sőt még a gyakorlat sem, mindössze a nagy nyelvi modelleket kell ismerni, mint a Google Bard és az ApenAI ChatGPT. Mindezek mellett pedig előny, ha jártasak vagyunk a rejtvények megoldásában.

Címkék:
diploma, milliárdos, mérnök, millió, álomfizetés, végzettség, mesterséges intelligencia,