Brutális leépítést jelentett be a Magyar Posta: 1200 embert rúgnak ki

Pénzcentrum/MTI2023. február 28. 11:03

Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat. Ennek következményeként pedig most végrehajtották a korábban belengetett létszámleépítést - derül ki a társaság az MTI-hez eljuttatott közleményéből.  

A Magyar Posta "szem előtt tartva, hogy a korábban megkezdett fejlesztések hatékonyabbá tették a társaság működését" 1 200 fős csoportos létszámleépítésről döntött. A létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy "az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt."

Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozók a szerződött partnereknél kerüljenek további foglalkoztatásra, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést - írják a közleményben.

Cikkünk megjelenése után juttatta el a Pénzcentrumnak közleményét a Gazdasági Miniszérium. Czomba Sándor ebben közölte, minden segítséget megadnak a Posta létszámleépítésében érintett dolgozóinak:

A Magyar Posta Zrt. az elhúzódó háború és a szankciók okozta nehéz gazdasági helyzet miatt 1200 főt érintő leépítésről határozott. A Társaság felhívta a figyelmet, hogy a szolgáltatási színvonal nem fog csökkenni, a létszám racionalizálását részben az elmúlt évek hatékonyságjavító fejlesztései teszik lehetővé - írják

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A foglalkoztatáspolitikai államtitkárság felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt.-vel, és folyamatosan nyomon követi az eseményeket. Az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedése érdekében az államtitkárság minden lehetőséget megvizsgál, tájékoztatással és szükség esetén képzési programokkal segíti a dolgozókat. Prioritás, hogy az elbocsátás előtt álló dolgozók lehetőleg egy napot se töltsenek munka nélkül, vagyis a munkából-munkába elv érvényesüljön esetükben is.
Magyarországon történelmi csúcsokat dönget a foglalkoztatottság, az üres álláshelyek száma megközelíti a 70 ezret, az álláskeresők száma pedig rekordalacsony szinten van, így jó esély mutatkozik arra, hogy a dolgozók hamar új álláshoz juthatnak - zárják a közleményt.

Címkék:
posta, magyarország, magyar posta, magyar, mti, létszámcsökkentés,