Betelt a pohár a közalkalmazottaknál: óriási leállások jöhetnek országszerte

Pénzcentrum2023. február 9. 12:29

Betelt a pohár a közalkalmazottaknál: elmondásuk szerint olyan, mintha nem állna senki érdekében, hogy a területi dolgozók tisztességes bért kapjanak – számolt be az RTL.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke szerint végleg betelt a pohár: a köztisztviselők nemcsak nincsenek megbecsülve, de a fizetésük sem nőtt semennyit, miközben a reálkeresetük csökkent.

Elmondása szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy felmérjék az ágazatba ki, mit vállalna be azért, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra.

Tudja mindenki, hogy kizárólag akkor leszünk eredményesek a tárgyalóasztalnál, ha a nyomásgyakorlásnak a különböző formáit kialakítjuk. Túl vagyunk sajnos a tűréshatáron

– mondta el az RTL-nek Boros Péterné. Hozzátette, hogy mindenkihez csatlakozni fognak, aki elégedetlen. Tehát a tanárokhoz, orvosokhoz és minden más szektorhoz, akik nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ezerkétszáz forintos kenyeret már nem tudják megvenni az emberek 140-190 ezer forintos havi fizetésből. Kizárólag a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének a hatását érzékeljük a mostani fizetésben. Ez a kereset a diplomás emberek esetében is ugyanennyi. A kormány már egy évtizede csak a minimálbért és a garantált bérminimumot emeli, ami agyonvágta az összes életpályamodellt

– emelte ki a szakértő. A köztisztviselők egyébként 25 százalékos, inflációkövető béremelést szeretnének, azonban erre a kormány szerint nincs fedezet jelenleg.

Címkék:
kormány, minimálbér, köztisztviselő, kormányhivatal, dolgozók, dolgozó, köztisztviselők, köztisztviselő béremelés, köztisztviselők béremelése,