Fellélegezhetnek a magyar postások? Felülvizsgálták a durva leépítési terveket

MTI2023. január 24. 08:31

A Magyar Posta még októberben jelentette be, hogy több száz munkavállalót elküldhetnek. Most egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva árulta el a gazdasági miniszter, hogy áll a csoportos létszámcsökentés.

A Magyar Posta tavaly októberben jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 postahivatal működését, az irányítási és a szolgáltatási területekről pedig 300 munkavállalót elküldenek. Azóta több posta újranyitott, Oláh Lajos (DK) pedig  ezzel kapcsolatban arról kérdezte a gazdaságfejlesztési minisztert, hol tart a meghirdetett csoportos létszámleépítés. A politikus arra volt kíváncsi, hány embert bocsátott el a munkahelyéről, illetve, hogy milyen ütemben tervezik lebonyolítani a csoportos létszámleépítést

Nagy Márton helyett államtitkára, Fónagy János reagált. Válaszában azt írta, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly november 8-án kinevezett menedzsmentje a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták. Fónagy János arról nem írt, hogy hány embert küldtek már el, de jelezte, a cég vezetői ismét felülvizsgálják azt.

Címkék:
posta, magyarország, november, magyar posta, magyar, létszámcsökkentés,