Mindenüket elvették, mégis megcsinálta a magyar ingatlanmogul: így került a 100-as lista elitmezőnyébe

Pénzcentrum2022. november 8. 13:00

Megjelent a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának új epizódja, mely Futó Péterről, az egyik legfontosabb magyar ingatlanfejlesztő vállalat, a Futureal Csoport alapító-társtulajdonosának karrierútjáról szól.

Már meghallgatható az Első Yard, a Pénzcentrum üzleti karrierutakkal foglalkozó podcast sorozatának legújabb része, mely az 1946-ban született Futó Péterről, az egyik legnagyobb hazai ingtalnfejlesztő vállalkozás, a Futureal Csoport alapító-társtulajdonosáról, a Fundy édességipari vállallkozás korábbi tulajdonosáról szól.

Futó karrierútja több szempontból is érdekes:

egyfelől, a rendszerváltás után úgy csinált jelentős vagyont édességipari vállalkozásból, hogy a családjától néhány évtizeddel korábban egy cukorka- és csokoládéüzemet államosítottak.

Másfelől pedig, kevés modernkori magyar vállalkozás hagyott annyira látható nyomot Budapesten, mint ahogy azt a Futureál tette a Corvin-negyed rehabilitációja kapcsán.

Ebben a műsorban tehát főleg erről a két bizniszről, azaz édességiparról és ingatlanfejlesztésről volt szó, de Futó Péter, aki a Forbes szerint 64 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, beszélt arról is:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A podcast már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

Futó Péter az Első Yard legújabb epizódjában egyebek mellett beszélt arról, hogy

  • milyen hatással volt a család életére, amikor gyerekkorában államosították a cukorka- és csokoládégyárukat;
  • hogyan tudtak mégis kisiparosként cukorkaüzemet alapítani az ötvenes években, és hogyan vonódott be az apja üzemének sikeressé tételébe;
  • mi alapján keresett munkát az egyetem után;
  • miért hagyta ott a tudományos pályát és vette át apja kisiparát;
  • mekkora operációval érte édességipari vállalkozását a rendszerváltás, és hogy építette fel a Fundy-t;
  • milyen körülmények között kezdett ingatlanokkal foglalkozni;
  • miért értékesítette, majd vásárolta vissza részben a Fundy-t;
  • miért döntötték úgy fiával, Futó Gáborral, hogy ingatlanfejlesztő cég alapításába kezdenek;
  • hogyan találták meg a Corvin-negyed rehabilitációjára kiírt pályázatot, és mi köze van a projektnek egy elveszett kutyához, valamint egy csapat tudóshoz a Harvard Egyetemről.

Címlpakép forrása: Pénzcentrum / Gombkötő Emma 

Címkék:
ingatlan, Budapest, cukor, cordia, podcast, ingatlanfejlesztő, első yard, befektető, elsőyardpodcast,