Durva, mennyit keresnek az itt élő magyar szakik: nagyott nőtt a fizetésük idén

HelloVidék2022. november 3. 08:16

A HelloVidék idén is górcső alá veszi a magyar megyéket: sorozatukban annak járunk utána, milyen fontosabb gazdasági, turisztikai változások történtek az elmúlt egy évben. Ezúttal Csongrád-Csanád megye kerül sorra. A lap megvizsgálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján, hogyan alakult a megye gazdasága, a munkaerő- és ingatlanpiaca, valamint turizmusa.

A HelloVidék idén is górcső alá veszi a magyar megyéket: sorozatukban annak járunk utána, milyen fontosabb gazdasági, turisztikai változások történtek az elmúlt egy évben. Ezúttal Csongrád-Csanád megye kerül sorra. Megvizsgáltuk a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján, hogyan alakult a megye hogyan alakult a megye gazdasága, a munkaerő- és ingatlanpiaca, valamint turizmusa.

Csongrád-Csanád megye közigazgatási egység Magyarország délkeleti részén. Északról Jász-Nagykun-Szolnok megye, keletről Békés megye, délről Románia és Szerbia, nyugatról pedig Bács-Kiskun megye határolja. Székhelye Szeged. 4261,74 km²-es területét kettészeli az itt északról délre folyó Tisza.

Csongrád-Csanád megye az ország legalacsonyabb területe, teljes egészében síkság. A megye legmagasabb pontja az öttömösi Bukor-hegy (130 m), legalacsonyabb pontja Szegeden a gyálaréti „Lúdvár” (75,8 m). A napsütéses órák száma országos viszonylatban igen magas. A megyében található Gyálarét az ország legmelegebb tája.

Ha a megye földrajzi érdekességein túl érdekel az is, hogy miként változik a népesség vagy a keresetek az ország ezen területén, akkor a témában olvasd el a HelloVidék cikkét!

Címkék:
keresetek, csongrád, megye, hellovidék, megyeszékhely,