Fontos változás jöhet a munkanélküli-segélynél: nagyot fog szólni, ha elfogadják

Pénzcentrum2021. december 15. 10:05

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke szerint aki ma Magyarországon munkát akar találni, az el tud helyezkedni, már csak azért is, mert a munkanélküliségi ráta rekordalacsonyan, 4 százalék alatt van. Ennek ellenére népszavazás lehet arról, visszaállítsák-e a folyósítását a jelenlegi 3 hónapról 9 hónapra.

Egy átlag munkanélküli Magyarországon két-három hónap alatt el tud helyezkedni – mondta a Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, miután a Kúria jóváhagyta Karácsony Gergelynek azt a népszavazási kezdeményezést, amely a munkanélküli-segély jelenlegi három hónapos időtartamát a korábbi kilenc hónapra emelné vissza - számol be a hvg.hu.

Ha a munkanélküliek kevés idővel rendelkeznek és van elég szabad munkahely, akkor intenzíven keresnek és nem süllyednek bele abba a függőségbe, amit a szociális segélyezés okoz - magyarázta Palkovics. 

Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, szavazz! Mi lenne az ideális?

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
munkanélküli, segély, munkanélküliség, munkanélküliek, munkanélküli ellátás, munkanélküliség magyarországon,