Ingyen kurzuson képzik programozóvá a munkanélkülieket: nem álom a kiemelkedő bérezés sem

Pénzcentrum2021. július 14. 16:01

Álláskeresők és karrierváltás előtt állók számára kínál ingyenes, alapszintű programozó kurzust a HTTP (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda) Alapítvány - tájékoztatott szerdai Közleményében az Innovációs és Technológiai minisztérium (ITM).  A virtuális nyári tábor résztvevői teljesen kezdőként is első saját weboldaluk önálló létrehozásáig juthatnak el.

A közlemény idézi György Lászlót, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárát, aki kijelentette: "Büszkék vagyunk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ingyenes képzésére, az Újratervezés programra, amelyet a közeljövőben újabb ütemmel folytatunk. De örömmel hívjuk fel a figyelmet más hasonló lehetőségekre, hiszen ezzel az elhelyezkedők segítése mellett még jobb teljesítményre ösztönözzük a magyar gazdaság egyik húzóágazatát, amelyben a vírusválság idején is bővült a foglalkoztatás" - mondta.

Az informatikai képzések kiemelkedő bérezésű és magas hozzáadott értéket előállítani képes munkahelyeket teremtenek. A digitális gazdaság a bruttó nemzeti össztermék negyedét, a hazai foglalkoztatottság ötödét adja. Az IT szektorban az elmúlt egy évben a nemzetgazdasági ágak közül a negyedik legnagyobb mértékben, több mint 21 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A világgazdaság új szerkezetben indul újra, azt szeretnénk, ha a magyar vállalkozások és a magyar munkavállalók a jövő nyertesei lennének

-  fejtette ki az államtitkár. 

A digitalizáció során egyre több olyan munkahely jön létre, ahol elvárás a legalább alapszintű programozói, kódolói tudás. Mivel sokan szeretnének elhelyezkedni ilyen területen, úgy gondoltuk, az alapítvány hídszerepet tölthet be a vállalati partnerek, képzőintézmények és a munkavállalók között. A Green Fox Academy és a Microsoft Magyarország közreműködésével induló ingyenes kurzus  az első lépések megtételében nyújt segítséget az álláskeresőknek és karrierváltóknak

- mondta Sisák Zoltán, a képzést szervező HTTP Alapítvány elnöke. Sőrés Tamás, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója és transzformációs vezetője kijelentette:

Minden összefogásban partnerek vagyunk, amelynek célja a potenciális munkavállalók digitális készségeinek fejlesztése, hiszen képzett szakemberek nélkül a szervezetek nem tudják kihasználni a digitalizációban rejlő előnyöket. A HTTP Alapítvány programja kiváló belépési pontot jelenthet az IKT-szektorba

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- emelte ki. Szél Péter, a Green Fox Academy oktatásért felelős szakmai vezetője hozzátette:

A MyFirstApp Coding Camp nyári tábor tananyagának összeállításával az volt a célunk, hogy  minél több ember számára tegyük elérhetővé az alapszintű programozási ismereteket. A kurzus módszertana a gyakorlatra fókuszál, frontális oktatás helyett pedig mentorálunk. 

Az ITM, az IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség megbízásából készült felmérés szerint két év múlva akár 26 ezer betöltetlen álláshely állhat nyitva az IT-szakemberek előtt a hazai gazdaságban. Az elemzés szerint a digitalizáció és az innovatív technológiai fejlesztések ma már gyakorlatilag minden ágazatban elengedhetetlenné vált. Megfelelő szakmai utánpótlás nélkül a digitális gazdaság nem teljesítheti be a benne rejlő lehetőségeket - közölte az ITM.

Címkék:
álláskeresés, munka, munkanélküliség, karrierváltás, programozó,