Megalázó órabérért keresnek táboroztató tanárokat: sokan még ennyiért is elvállalják

24.hu2021. július 5. 09:30

Naponta 5 ezer forintért, óránként nettó 760 forintért keresnek táboroztató tanárokat az egyik gyerektáborba. A pedagógushallgatóknak bruttó 6 ezer forintot ajánlanak ugyanezért.

Napi bruttó 8 ezer, azaz nettó 5320 forintot kereshet az a tanár, aki elvállalja a reggel 9-től délután 4-ig tartó gyerekfelügyeletet egy II. kerületi nyári táborban. A nettó órabér tehát 760 forintra jön ki - írja a 24.hu a hirdetés alapján, amely a lap szerint több pedagóguscsoportban is felzúdulást keltett.

A pedagógushallgatóknak bruttó 6 ezer forintot ajánlanak ugyanezért. A táboroztatással, amelynek a helyszíne a Klebelsberg Kultúrkúria, az önkormányzat kötelező feladatot lát el.

A portál megkereste Őrsi Gergelyt, a II. kerület polgármesterét az ügyben, aki azt mondta, hogy amikor értesült a bruttó 8 ezer forintos napi bérről, megkérte a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-t, hogy rendezzék ezt a helyzetet, és tárgyaljanak a tanárokkal a bérekről, ez jelenleg is zajlik.

A lapnak Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt mondta:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez Gosztonyi szerint jól jelzi a pedagógusok megalázó, kiszolgáltatott helyzetét.

Címkék:
bér, tábor, munkabér, felügyelet, gyerektábor, pedagógusok, pedagógusok szakszervezete,