Fontos dátum: eddig kell izgulnia a felvételiző diákoknak a ponthatárok miatt

Pénzcentrum2021. május 25. 11:27

Kiderült, mikor hirdethetik ki a 2021-es felvételi ponthatárokat: az Eduline szerint erre egészen július végéig kell várni.

Ma az olasz nyelvi vizsgákkal nagyjából véget is ér a 2021-es érettségi-szezon. A diákoknak mostmár csak az jár a fejében, hogy melyik felsőoktatási intézményben folytathatják a tanulmányaikat, mikor hirdetik ki a ponthatárokat.

Az Eduline most úgy tudja, idén július 22-én határozzák meg a ponthatárokat a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével.

A portál emlékeztet: az Oktatási Hivatal mindenkinek elküldi a besorolási döntést, erről pedig e-mailben értesítenek legkésőbb 2021. augusztus 5-ig. A határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető majd le. A besorolási döntésben megállapítják, hogy – a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül – melyik szakon értétek el a felvételhez szükséges ponthatárt.

Címkék:
oktatás, felsőoktatás, felvételi, felvételi ponthatárok, oktatási hivatal, ponthatárok,