Háborúra hangolva: fegyvertervező szak indul ezen a vidéki egyetemen

HelloVidék2021. február 24. 08:15

Fegyvertervezésben és -gyártás néven új szakirány indul a Neumann János Egyetemen. A 2022-től választható az új specializáció mellett az egyetem az úgynevezett védelemipari tudásközpont létrehozásában is kiemelt szerepet vállal - írja a HelloVidék.

A Műszaki és Informatikai Kar gépészmérnöki alapszakon a már meglévő anyagtechnológiai és minőségügyi, gyártásinformatikai, mechatronikai és műanyag-feldolgozó specializációk mellé csatlakozik majd be ötödikként az új szakirány, amelyet a diákok a 4. félévükben választhatnak, és amely képzés teljes 3 féléven keresztül tanulmányaik részét képezi majd. Emellett a karon szeretnék, ha a már diplomával rendelkezők számára is tudnának indítani egy szakmérnöki képzést, így biztosítva minél szélesebb kör számára az új képzési lehetőséget.

Úgy gondoljuk, hogy a Gépészmérnöki Alapszak mindig is nívós helyet vívott ki a GAMF-on, amely folyamatosan tudott igazodni az ipari igényekhez. A képzésbe abszolút beleillik a profil, hisz gyártástechnológiával, könnyű szerkezetű anyagok fejlesztésével erősen foglalkozunk, ezért úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi színpalettánk bővítése sok pozitív dolgot hozhat a konyhára

- nyilatkozta a HelloVidéknek képzések bővülése kapcsán Dr. Liska János, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánhelyettese.

Címkék:
egyetem, fegyver, képzés,