Itt az ítélet: jogerős börtönbüntetést kapott Hajdú Péter

Pénzcentrum2020. december 7. 17:27

Egy év hat hónap börtönt kapott Hajdú Péter, amit 4 évre függesztettek fel. A magyar celeb adót csalt, több százmillió forint értékben.

Egyetlen nap alatt, megegyezéssel zárult le Hajdú Péter büntetőügye - írja a Magyar Hang. A vád, nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult.

Az ügy kapcsán a megegyezés azt jelentette, hogy a vádlottak, Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel abban, hogy milyen büntetést tart mind az ügyészség, mind Hajdú Péterék elfogadhatónak.

Ez egy év hat hónap börtönt jelentett Hajdú Péternek, amit négy évre felfüggesztettek.

Az egyezséget a Fővárosi Törvényszék jóváhagyta, az ítélet ezek után már jogerős. Az ügyben Hajdú Péter volt az első rendű vádlott, az ítélet szerint az ő kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A lap megjegyzi, a bűncselekménnyel okozott kárt az I. rendű vádlott a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, adócsalás,