Ki nem találod, milyen pozíciót kapott Nagy Márton, az MNB volt alelnöke

Pénzcentrum2020. június 22. 19:29

Különösebb hírverés nélkül miniszterelnöki megbízott lett június 15-i hatállyal Nagy Mártonból, aki május végén váratlanul távozott a Magyar Nemzeti Bank alelnöki tisztségéből. A távozását bejelentő közlemény már utalt rá, hogy valamilyen más fontos tisztsége lesz a volt alelnöknek.

A kormany.hu-n a miniszterelnöki megbízottak névsorában felbukkant Nagy Márton István neve is, és rákattintva egyelőre az látszik, hogy a megbízatása 2020. június 15-től hatályos. A felsorolás kapcsán csupán azt jelzik, hogy Nagy Márton feladata gazdaságpolitikai kérdésekkel kapcsolatos személyes szaktanácsadás, valamint a gazdaságpolitikai ágak működési összhangjának erősítése.

Jelenleg egyébként Orbán Viktornak Nagy Mártonnal együtt összesen 17 miniszterelnöki megbízottja van, illetve további 9 miniszterelnöki biztosa. Utóbbi legördülő listában egyébként jelenleg nem találjuk még meg Vizkelety Mariannt, akit június 1-jei hatállyal nevezett ki a kormányfő a június 4-i Hivatalos Értesítő szerint.

Feltehetően idővel Nagy Márton hivatalos kinevezéséről is megjelenik a jogszabály a Hivatalos Értesítőben. A fenti fejlemény kapcsán érdemes megjegyezni, hogy éppen ma nevezte ki Áder János köztársasági elnök Nagy Márton utódát, Virág Barnabást új MNB-alelnöknek. 

Címkék:
hrcentrum, mnb, karrier, pénzcentrum.hu, nagy márton,