Megszaladt a ló a gigavállalatokkal: 2500 munkahelyet teremtenek Magyarországon

Világgazdaság2020. február 28. 10:01

Tavaly a Nemzeti Befektetési Ügynökség tizennégy új szolgáltatóközpont-beruházásról állapodott meg, ami összességében 2500 új munkahelyet jelent. Ezek a cégek ráadásul zömében diplomás, több nyelven beszélő fiatalokat várnak - írja a Világgazdaság.

Több mint 130 szolgálató központ (SSC) működik jelenleg Magyarországon, amelyek csaknem 60 ezer munkavállalót foglalkoztatnak. A szektor vállalkozásainak több mint 80 százaléka veszi igénybe magyar beszállítók szolgáltatásait, amelyekre egy vállalat évente átlagosan 250 millió forintot költ - írja a portál.

A munkaerőpiac legfontosabb kérdéseiről is szó lesz a Portfolio májusi HR Revolution 2020 konferenciáján.

ÁTTEKINTÉS   |   PROGRAM   |   ÁRAK   |   JELENTKEZÉS

A leggyakrabban keresett szolgáltatások közé tartozik a

  • pénzügy és számvitel, 
  • az ingatlanfejlesztés, 
  • az informatika és telekommunikáció, 
  • a PR és marketing, 
  • a HR és tréning, 
  • a logisztika, 
  • valamint az utaztatás és a rendezvényszervezés.

A portál megjegyzi, hogy az SSC-k száma dinamikusan növekszik az országban, sőt a szektor vállalatainak 75 százaléka tervez további bővülést. Ezen felül érdemes megjegyezni, hogy tavaly a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tizennégy szolgáltatóközpont-beruházásról állapodott meg, ami nagyjából 2500 új munkahelyet jelent. Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója korábban lapunknak elmondta: 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

az SSC-k zömében olyan munkahelyek, amelyek diplomás, több nyelven beszélő fiatalokat várnak, és ez azért is fontos, mert lehetővé teszik, hogy a frissen végzett egyetemisták a szülőváro¬sukban, de legalább az országon belül maradjanak, miközben nemzetközi karriert építenek.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, bővítés, ssc, bővülés, portfolio konferencia,