Itt a friss bejelentés: a Tesco idén kétszer is emeli a dolgozók bérét

Pénzcentrum2020. február 19. 15:15

2020-ban is két alkalommal emeli, összesen 3,8 milliárd forintot fektet a kiskereskedelmi dolgozók bérfejlesztésére a Tesco-Global Áruházak Zrt. a szakszervezetekkel kötött megállapodása értelmében. Az áruházlánc emellett több mint 4 milliárd forintot fordít juttatási csomagokra.

A Tesco és a szakszervezetek közötti megállapodás értelmében a legalacsonyabb elérhető bércsomag (alapbér, átlagos pótlékok) a cafetériával együtt 2020. március - augusztus között 275 ezer forint lesz, majd 2020. szeptember és 2021. február 28. között 289 ezer forintra emelkedik. Fontos, hogy ezek bruttó értékek, a nettó egyénenként eltérő lehet az adókedvezményektől és a pótlékoktól függően.

A mostani emeléssel együtt a Tesco az elmúlt két évben több mint 7,3 milliárd forintot fektetett a munkatársak bérének növelésébe. "Azon dolgozunk, hogy a Tesco olyan munkahely legyen, ami folyamatos fejlődést kínál munkatársainak, rugalmas munkavégzési lehetőségek mellett. Örülök, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is partnerünk mindebben, és hogy a bértárgyalásokon idén is olyan párbeszédet tudtunk folytatni, ahol a felek a munkatársak érdekeit és a fenntartható üzleti működés biztosítását tartották szem előtt" - mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalat emellett évi összesen több mint 4 milliárd forintos csomag keretében egyebek között díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomaggal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, nyári tábort szervez tescós gyerekeknek.

A béremelések mellett aktívan támogatja a munkatársak szakmai fejlődését, sőt karriercéljait is az Akadémia ingyenes, munkaidőben végezhető kurzusain, OKJ-s és államilag elismert más képesítést adó tanfolyamain.

Címkék:
hrcentrum, Tesco, bér, bérfejlesztés, babacsomag,