Így keresnek munkát a magyar dolgozók: feje tetejére állt a világ

HelloVidék2019. október 21. 08:15

Egyre kevesebb szerep jut a nyomtatott sajtónak az álláskeresésben, mert mintha korosztálytól függetlenül mindenki kezéhez odaragadt volna az okostelefonja. A HelloVidék utánajárt, mennyiben változtatták meg a kütyük és az internet az álláskeresési szokásokat.

A Budapesti Metropolitan Egyetem és a SentiOne nemzetközi közösségi médiafigyelő cégcsoport 2019. júniusában publikált közös kutatása szerint a fiatalabb korosztály, az Y- és Z-generációhoz tartozók számára a Facebook vált a munkaerőpiaci iránytűvé, innen gyűjtik be a munkavállalással és a munkaerőpiaccal kapcsolatos információkat, legyenek azok hasznos tippek egy állásinterjúnál vagy éppen konkrét állásajánlatok.

A tendencia már 2 évvel ezelőtt is érzékelhető volt, akkor még a gyakorikerdesek.hu került fel a képzeletbeli dobozó harmadik fokára, ezt megelőzte a Twitter, de már akkor is tarolt a legnépszerűbb közösségi médiafelület, a Facebook. A pályakezdők az álláshirdetéseket 2017-ben 50 százalékbanban még utóbbi oldalról érték el, de jellemzően a gyakornoki munkát keresők 60 százaléka weboldalakról és portálokról szerzett számára hiteles információkat a betölteni kívánt pozícióról.

További érdekességeket is megtudhatsz, ha tovább olvasod a cikket. A teljes írás elolvasásához kattints ide!

Címkék:
hrcentrum, internet, facebook, munka, vidék, munkakeresés,