Elárulta a világbajnok Hölle Martin, miért a hollandoknál készül a versenyekre

HelloVidék2019. szeptember 20. 08:13

Egyéniben és csapatban is megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott a németországi Drebkauban megrendezett XVIII. Kettesfogathajtó Világbajnokságon, sorozatban negyedszer lettek elsők. A többnapos verseny zárónapja utáni összesítés szerint egyéniben Hölle Martin nyert, a csapatversenyben pedig az ifj. Dobrovitz József - Hölle Martin - Osztertág Kristóf összeállítású magyar válogatott végzett az élen. A HelloVidék a 22 éves, többszörös világbajnokkal, Hölle Martin fogathajtóval beszélgetett.

"Szeretném azonban kiemelni, hogy a világbajnoki győzelem nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté: a lovászoké, a segédhajtóké, az edzőké, az állatorvosoké, a kovácsé és a szponzoré. Nagyon fontos, hogy ők is ugyan úgy részesei a sikernek, mint én és a lovak. Bár azt mondják, hogy a hajtó a világbajnok, szerintem ez nem helytálló. Ez egy nagyon komoly csapatmunka eredménye" - mondta Martin, aki azt is elárulta, miért nem Magyarországon készül a versenyekre.

Nem mondanám, hogy itthon a pályáinkkal és az infrastruktúrával van a baj, inkább a szemlélettel. Ebben a sportágban mi magyarok régen nagyon jók voltunk. Az akkori nagyjaink azonban emiatt “elkényelmesedtek", ezt kihasználva pedig a külföldiek - főleg a hollandok - felépítettek egy olyan bázist, aminek segítségével egész egyszerűen kielőztek minket a díjhajtásban való tudásukkal

- mondta a világbajnok fogathajtó.

A teljes interjút olvasd el a HelloVidék oldalán -->

Címkék:
hrcentrum,