A tűzoltók háromnegyede elhagyná a pályát: ki fog minket megmenteni?

Pénzcentrum2019. augusztus 24. 18:00

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete idén második alkalommal indított közvélemény-kutatást a tűzoltó hivatással kapcsolatos kérdésekről. A felmérésben csak a ténylegesen vonulós beosztást betöltő hivatásos tűzoltókat kérdezték meg a hivatásukat és életpályájukat érintő kérdésekről.

Augusztus első két hetében érkeztek be a válaszok, és összesen 1392 tűzoltó töltötte ki a kérdőíveket.

A jelenlegit megelőző és a jelenlegi kérdőív eredményei azt látszanak alátámasztani, hogy jelentős módosításokra van szükség az életpályamodell, a munkakörülmények és a szervezeti struktúra területén

- írta a szervezet.

A csatolt eredményekből kiderült többek között, hogy a válaszoló tűzoltók 42,1 százaléka több mint 15 éves szolgálati viszonnyal rendelkezik. Az esetleges pályaelhagyásról szóló kérdésre adott válaszokból pedig kiderült, hogy

a tűzoltók 73,9 %-ának, azaz közel háromnegyedének már megfordult a fejében, hogy elhagyja a hivatást.

A szakszervezet szerint ezt a kérdés egyfajta hangulatjelzőnek is tekinthető, vagyis annak indikátora, hogy "a válaszadók mennyire vannak megelégedve a jelenlegi munkakörülményeikkel és a jelenleg érvényben lévő életpályamodell nyújtotta kilátásokkal".

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kérdésre, hogy mi tartaná vissza őket leginkább, a legtöbben a magasabb bért választották a lehetőségek közül, majdnem annyian a szolgálati nyugdíj visszaállítását, de sokan választották a tűzoltóság katasztrófavédelemtől való függetlenítését is.

Címkék:
hrcentrum, tűzoltók, szakszervezet, felmérés, pályaelhagyás, tűzoltóság,