Milliókat keresnek a magyar EP-képviselők: azok is kaszálnak, akik most kiestek

Pénzcentrum2019. május 28. 09:03

Összesen több mint 5 millió forintnyi juttatásra jogosultak azok a politikusok, akik bejutottak az Európai Parlamentbe. A fizetésen felül napidíjat is kapnak, emellett irodát, autót is igényelhetnek. Azok sem jártak rosszul, akik a választási eredmények alapján nem térhetnek vissza az EP-be.

Költségtérítésekkel együtt több mint ötmillió forint havi juttatásra számíthat az EU-tól az a 21 magyar képviselő, akik a vasárnapi választáson bejutottak az Európai Parlamentbe.

Az RTL Híradó számolta össze, hogy a politikusok tiszteletdíaj havi 2,2 millió forintnak megfelelő euró, ezen felül pedig 105 ezer forintnyi napidíjat is kapnak, amikor Brüsszelben vagy Strasbourgban hivatalos munkát végeznek. További havi másfél millió forintból egyéb kiadásaikat fedezhetik a képviselők.

Ezen felül az Európai Unió fizeti az utazásaikat és az orvosi költségeik nagy részét is, és irodákat, autót is kaphatnak.

Azok a képviselők, akik nem térhetnek vissza az Európai Parlamentbe, annyi hónapig kapják még az eddigi fizetésüket, ahány évig EP-képviselők voltak.
Címkék:
hrcentrum, fizetés, bér, európai parlament, munkabér, európai unió, költségtérítés, ellátás, képviselő választás,