Sok vagy kevés? Ennyit keres egy biztonsági őr a fővárosban és vidéken

Pénzcentrum2019. április 22. 13:01

Rendszeresen vizsgáljuk a magyarországi kereseteket, most arra voltunk kíváncsiak, mennyit keres egy biztonsági a főváros környékén és az ország távolabbi vidékein.

Hiába gondolnánk, hogy vagyonőrnek, biztonsági őrnek lenni a világ legegyszerűbb és legunalmasabb feladata, a valóságban nem így van.

"A személy- és vagyonőr tevékenység nagyfokú önfegyelmet, határozottságot, széles körű elméleti és gyakorlati felkészültséget, fejlett problémamegoldó képességet és fizikai erőnlétet igényel. Jogi, kriminalisztikai és pszichológiai ismeretekkel kell rendelkeznie, továbbá ismernie kell" - olvasható a többek között foglalkoztatások pontos leírását tartalmazó Epalya oldalán.

Kíváncsiak voltunk, mennyit keres egy biztonsági őr, vagyonőr akinek legalább 3 év tapasztalat van a háta mögött. A fizetések.hu oldala szerint havi bruttó átlagbére 230 861 forint. Ennek a nettója durván 150 ezer forint környékén van, persze ez sok tényező függvénye.

Konkrét ajánlatok

A legnagyobb magyar online állásportálok mellett rendszeresen szemlézzük az Irányár nevű hirdetési hetilapot is, azon belül is főleg az állásajánlatokat, a kínált béreket vesszük górcső alá. Egyre több munkaadó kommunikálja transzparensen a béreket, azaz konkrét fizetésekkel csábítják a magyar munkavállalókat. Ezek többnyire kiemelkedő bérek legalábbis azoknál bevettt startégia ez, akik a (az iparági átlagnál magasabb) fizetésekkel szeretnék magukhoz csábítani a munkavállalókat.

Orosházán például  a lapban olvasott hirdetés szerint 700 forintot lehet keresni óránként, és ugyan nem derül ki, mennyit kell dolgozni egy héten, az egyszerűség kedvéért 8 órás munkavégzéssel számolunk heti 5 napon át, így ez az órabér 112 ezer forintot jelet havonta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy másik, viszonylag friss törökbálinti hirdetésben 950 forintos nettó órabérrel kerestek biztonsági őröket, ami 8 órás munkarenddel számolva 152 ezer forintot jelent egy hónapban. 

A debreceni kaszinóban ennél lényegesen jobban lehet keresni, nettó 172 800 forintot, Budapesten pedig 172 ezer és 220 ezer forint között fizetik az őröket.

Címkék:
fizetés, bér, munka, online kaszinó, vagyonőr, hr centrum,