Itt az újabb sztrájkhullám? Ezúttal egy nagyáruház dolgozóinál telt be a pohár

Pénzcentrum2019. április 12. 16:02

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Sztrájkbizottsága a Metro Kereskedelmi Kft. kelet-pesti áruházában. A sztrájkot ma reggel 8 és 10 óra között tartották meg.

A sztrájk meghirdetésére azért került sor, mert a munkavállalókkal történt egyeztetést követően a sztrájkbizottság tagjai elutasították a Metro vezetősége által április 9-én tett ajánlatot írja közleményében a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. A szakszervezet szerint az ajánlatban a Metro Kereskedelmi Kft. vezetése javaslatot tett a bérezési rendszer átalakítására, illetve egy teljesítmény értékelési rendszer bevezetésére, de nem adott érdemi választ a sztrájkkövetelésben szereplő követelésekre.

Az egyetlen pont, amelyben értékelhető elmozdulás történt, az az ajánlat targoncás pótlék bevezetésére vonatkozó szakasza. "Összességében az ajánlatot az általunk megkérdezett munkavállalók döntő többsége elutasította" - írják.  A szakszervezet elmondása szerint a munkavállalókat különösképp felháborította az ajánlat azon része, amelyben a vállalat a 13. és 14 havi jövedelem összegéből szeretne béremelést végrehajtani, cafeteria rendszert fenntartani és teljesítmény alapú bérezést bevezetni.

Címkék:
hrcentrum, sztrájk, munkavállaló, tüntetés,