7 pontos Orbán-csomag: van, ami csak 2020-tól vagy még később léphet életbe

Pénzcentrum2019. február 12. 13:36

Csak januárban jöhet a négygyerekes nők szja-mentesség, ahogy a nagyszülői gyed is. Javában folyik a frissen bejelentett családpolitikai akcióterv körvonalazása.

Február 10-én Orbán Viktor nagyszabású, 7 pontos családpolitikai akciótervet jelentett be. Ezt részletesebben február 11-én Novák Katalinismertette, akkor az államtitkár azt mondta 2019. július 1-je után él a fiatal házasok gyerekvállalási támogatása (az a 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 milliós kedvezményes kölcsönt kap), de ugyanígy július 1-jei határidőt mondott Novák a bővített csokra és a jelzáloghitel csökkenésére is.

Ma azonban az államtitkár a Kossuth rádióban azt mondta, a cs aládvédelmi akcióterv gyakorlatba ültetéséhez új kormányrendeletek, törvények szükségesek. A tavaszi időszakban

igyekeznek a lehető legtöbb szükséges törvényt megszavazni, de így is várhatóan csak 2020 januárjáról lép életbe a legalább négygyerekes nők szja-mentessége és nagyszülői gyed

- idézte Novákot a HVG. A lap arról is beszámolt, hogy Kásler Miklós a diákok külföldi nyelvtanfolyamáról azt mondta, hogy évente 140 ezer diákot érint, és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, megtakarítás, orbán-csomag, ingyenes nyelvtanfolyam,