Megnyugodhatnak a tescós dolgozók: elutalták a fizetéseket

Pénzcentrum2019. február 6. 18:43

A Tesco a január havi fizetéseket az összes munkatársa számára ma átutalta, egy nappal korábban az eredetileg tervezett ütemezésnél - tájékoztatta az áruházlánc a Pénzcentrumot.

Mint ismert, a Tesco bérszámfejtő irodájának munkatársai sztrájkolnak Győrben. A sztrájk oka, hogy nem sikerült megállapodni arról, milyen feltételekkel helyezi át a Tesco a bér- és TB számfejtési feladatokat Győrből az újonnan felálló budapesti Tesco Business Services központjába, ahonnan közép-európai működését fogja támogatni, és ahol több száz új munkahelyet hoz létre.

A jelenleg is zajló demonstráció miatt ma közleményt adott ki a Tesco, mint írtják: "a Tesco határozott szándéka, hogy támogassa a változásban érintett munkatársakat, ezért a győri bérszámfejtő kollégáknak a törvényi előírások teljesítésén felül további jelentős pénzügyi juttatási csomagot ajánlott fel, hogy az átállási és a munkakereső időszakot támogassa."

A Tesco csalódott, hogy az ajánlat ellenére a sztrájkbizottság a dolgozók érdekeit szem előtt tartó további egyeztetés helyett a sztrájk mellett döntött. Ezzel együtt a Tesco tiszteletben tartja a sztrájkbizottság sztrájkhoz való jogát

- emelték ki.

Hozzátették, a Tesco a sztrájk ellenére is folytatni kívánja a párbeszédet, nagyra értékeli a győri kollégák szakértelmét, és bízik abban, hogy az egyeztetés folytatódik. A Tesco szándéka, hogy a sztrájkbizottsággal a tárgyalóasztal mellett folytassa az egyeztetéseket. "A Tesco tisztában van a különleges körülményekkel, melyekkel a bér- és TB számfejtési feladatok Győrből Budapestre történő áthelyezése jár, valamint elismeri a győri kollégák elkötelezettségét" - fűzték hozzá. A Tesco ezúton is köszöni az esedékes bér- és TB számfejtési feladatok ellátására mozgósított csapat munkáját, akik gondoskodtak róla, hogy valamennyi magyar kolléga időben, sőt a tervezett fizetési ütemezésnél korábban megkapja fizetését.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, Tesco, sztrájk, könyvelés, könyvelő,