Továbbra sincs megállapodás: folytatódik a sztrájk a győri Audinál

Pénzcentrum2019. január 30. 08:35

Továbbra sincs megállapodás, folytatódik a január 24. óta tartó sztrájk a győri Audiban, miután nem tudott megállapodni a vállalatvezetéssel az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről.

Hétfőn és kedden teljesen leálltak a szalagok az egyik németországi gyárban - mondta el a vállalat szóvivője. Több ezer járművet nem tudtak legyártani az Audi ingolstadti központjában azért, mert hiányoznak ehhez a Győrben készülő motorok. A sztrájk a pozsonyi Volkswagen gyár termelését is befolyásolja az onnan származó alkatrészek miatt - erősítette meg a Volkswagen Slovakia szóvivője az MTI megkeresésére kedden.

A szakszervezet 18 százalékos béremelést akar kiharcolni az idei évre.

Kijózanító pofon az Auditól

A szakszervezet közzétett több, az Audi Hungária Zrt. (AH) árbevételéhez és a hozzáadott értékéhez kapcsolódó számot korábban. A vállalat erre reagálva közzétette most "Pénzügyi beszámolók elemzésének csapdái" című írását, amelyben igyekszik felhívni arra a figyelmet, hogy a szakszervezet által közzétett számok alkalmatlanok a konszern-telephelyek bárminemű összehasonlítására - írja a Portfolio. Az Audi anyagában összefoglalóan megjegyzi, hogy a szakszervezet által közzétett számok alkalmatlanok konszern-telephelyek bárminemű összehasonlítására.

A Portfolion elemzéséből kiderül, hogy vajon a nagyon erős a magyar Audi-sztrájk, megtörheti-e a németeket, valamint, hogy a rövid távú, zavartalan működés és a hosszabb távú felzárkózáshoz szükséges gazdasági szerkezetátalakulás között ellentmondás feszül.

Címkék:
hrcentrum, sztrájk, audi, győr, szakszervezetek, audi sztrájk, portfolion,