67 milliárdos örökséget hagyott hátra Andy Vajna: mi lesz a mesés vagyonnal?

Pénzcentrum/Index.hu2019. január 21. 09:39

Andy Vajna 67 milliárd forintosra becsült vagyona  elsősorban média- és filmipari érdekeltségekből, kaszinókból, ingatlanokból, étteremből áll össze - írja az Index. Kérdés azonban, hogy mi lesz a szerteágazó üzleti érdekeltségek sorsa a filmmogul halála után.

 

A 74 éves korában meghalt Vajna András Györgynek rengeteg céges tulajdona volt, a Forbes a 18. leggazdagabb magyar embernek tartotta, 67,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. Érdekeltségei tévéhez, rádióhoz, műsorgyártáshoz, reklámhoz, szerencsejátékhoz, vendéglátáshoz és ingatlanokhoz kötődtek - írja a lap.

"Amikor egy nagyon gazdag ember meghal, ráadásul a vagyonban rengeteg személyes és céges vagyonelem keveredik, mindig nagyon megbolydul a környezete" - írja a portál. Nem lejátszott ügy tehát, mi lesz a vagyonnal. 

Éppen ezért Andy Vajna öröklése mindenképpen izgalmas helyzetet teremt, és biztosan kiélez konfliktusokat - írja az hírportál. Vajna végrendelete persze nem ismert, a portál azonban úgy véli, nem várható, hogy a milliárdos cégei ugyanúgy működnek majd tovább, mint eddig, csak azzal a különbséggel, hogy az abból származó profitot immár az özvegye realizálja.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, milliárdos, örökség, milliárdok, sörgyártás,