Kitálalt Demcsák Zsuzsa: ezzel a fusi melóval robbanthat bankot az ex-tévés

Pénzcentrum2018. december 25. 16:30

Több mint egy éve nincs képernyőn Demcsák Zuszsa. Az ex-tévés most fordításokból, és magánórákból finanszírozza magát és családját, elmondása szerint végre arra koncentrálhat, ami a legfontosabb neki. 

Több mint egy év telt el azóta, hogy Demcsák Zsuzsa elhagyta az ATV-t, és azóta nincs is képernyőn. Az ex-műsorvezető szerint a tévézés utáni életében végre arra koncentrálhat, ami a legfontosabb neki:

Angolt tanítok, fordítok, és persze, ami a legfontosabb, rengeteg időt töltök a gyerekeimmel. Anyaüzemmódba kapcsoltam. (...) A fordítás, hála istennek, fix elfoglaltság és fix bevétel. Ehhez jönnek a tanítványaim, akikkel pénteken, szombaton és vasárnap angolozom, délelőtt tíztől késő délutánig tanítom őket

- mesélte Demcsák Zsuzsa a Story Magazinnak.

Fordítani... ennyiért?

Demcsák kilenc év után, 2017 áprilisában hagyta ott a TV2-t, ahol még álomfizetésért sem tudták ott marasztalni őt. Akkor a műsorvezető családi okokra hivatkozva magyarázta döntését, miszerint a tévé helyett inkább az üzleti életet választja. Nem sokkal ezután azonban az ATV-nél landolt, ahonnan nem sokkal később botrányos körülmények között távozott. A fordítói állás azonban az előző két munkahelyhez képest finoman szólva is pénzügyi érvágás lehet most Demcsáknak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai közt kutakodva ugyanis rábukkantunk,

a nyelvész, fordító, tolmács átlagos, 2016-os bruttó bérére, ami 320 és 380 ezer forint körül mozog.

Ez pedig, a korábbi tévés gázsik fényében akár milliós kiesést is jelenthet Demcsáknak. Igaz persze, hogy az NFSZ listája korántsem naprakész, hiszen az elmúlt években országosan, ágazatokon átívelően emelkedtek a bérek Magyarországon. 

Bankrobbantó fusi

Ezzel együtt, ahogy azt a lapnak nyilatkozta Demcsák Zsuzsa, a fordítás bár fix megélhetéssel látja el, emellett egy héten három napon át idegen nyelvet is oktat. Az ex-műsorvezető szerint mindezt délelőtt tíztől késő délutáni űzi, ami szünetekkel együtt akár 6-8 órás elfoglaltság is lehet egy nap. 

A Pénzcentrumon korábban már írtunk arról, hogy milyen fusi melókkal keresheti degeszre magát az ember, állandó állása mellett, és bizony a különórák, azon belül is az idegen nyelv oktatása bizony közöttük volt. Ez persze nem is véletlen, legutóbb például szeptemberben számoltunk be arról, hogy a külön órák mekkora költséget jelentenek a családok számára. Egy-egy ilyen magán kurzus ugyanis nem kevés pénzbe kerül.

A legnépszerűbb órák egyértelműen a nyelvórák, ezen belül pedig az angol és a német. Az angol nyelv a teljes magántanár piac több mint felét biztosan lefedi 

 - mondta el a Pénzcentrumnak korábban Akhinszky Norbert, a Tanárbázis.hu oldal üzemeltetőjétől. Az órák ára egyébként elég nagy szórást mutat, függ a tanár képesítésétől, a helyszíntől, a megcélzott diák körtől, a tantárgytól, illetve a tanár saját elképzelésétől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legolcsóbbak 1 000 forint körül kérnek el 45 percért, az átlag 2 500-3 500 forint 45 percért, de a nagy sikereket ígérő tanároknak akár 10 000 forintnál is többet fizethetünk egy 45 perces óráért. A kevesebb diákkal rendelkező tanárok gyakrabban az alacsonyabb árkategóriában kezdenek, aztán a diákok megjelenése és a naptáruk telítődése folyamán árat emelnek. Így elmondható, hogy az olcsóbb tanár nem feltétlenül takar alacsonyabb színvonalat.

Ha korábbi cikkünkben leírt árakkal számolunk, akkor Demcsák Zsuzsa egy hétvégi napon, délelőtt 10-től késő délutánig simán tarthat hat darab 45 perces órát, 15 perces szünetekkel.

Ezzel, ha mondjuk az átlagos 3 500 forint/órával számolunk egyetlen nap máris kereshetett 21 ezer forintot. Ez három nap alatt 63 ezer forint, ami egy hónapban (4 hét) 252 000 forintos bevételt jelenthet a korábbi tévésnek.

És ez még egy nagyon szerény számítás, hiszen Demcsák Zsuzsáról már csak a neve miatt is feltételezhetjük, hogy népszerűsége (és persze szakértelme miatt is) simán elkérheti az általunk használt összeg többszörösét is, ami a fordításokkal együtt már szép kis summa lehet. 

Ennek ellenére az újság címlapján úgy hozta le Demcsák Zsuzsa sztoriját, hogy a korábbi tévés külföldre akar menni gyermekeivel, ami még akkor is megérni neki, ha kávét szolgálna fel. Új életet akar ugyanis kezdeni.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, meló,