Százmilliókat kaptak Szentesen a húsgyári melósok: ezért járt a jutalompénz

Pénzcentrum/Index.hu2018. augusztus 24. 08:30

Magyar József szentesi nagyvállalkozó eladta húsipari gyárát Csányi Sándor OTP-vezérnek, akinek a mezőgazdaságban és a húsfeldolgozó szektorban is komoly érdekeltségei vannak. A volt tulajdonos köszönetképpen osztott ki több százmillió forintot a dolgozók között  - látható az Index videóriportjában.

Összesen 420 millió forintot osztott ki Szentes József, a Hungerit Zrt. tulajdonosa a húsgyár dolgozói között, miután cégét értékesítette az ország egyik leggazdagabb emberének, Csányi Sándornak. A legkisebb jutalom 100 ezer forint volt, a legnagyobb pedig 3-5 millió forint között mozgott. 

A tranzakció hátteréről is beszélt a vállalkozó az Indexnek, aki elmondta, hogy érzelmi alapon nem adta volna el a cégét, de egyfelől előrehaladott kora miatt, valamint azért is döntött az eladás mellett, mert a további működéshez egy nagy összegű hitelt kellett volna felvennie, és el szerette volna kerülni azt a helyzetet, hogy ő felveszi a hitelt, ám azt visszatörlesztenie már a családjának kell.

1970-ben kerültem ide, egy üzemvezetői pozícióban kezdtem, és aztán folyamatosan haladtam a ranglétrán föl, egészen a privatizáció kezdetéig, 1989 végéig (...) akkor feljöttem a vezérigazgatóhoz és megkérdeztem, hogy én belefoghatok a privatizációba? Azt mondta, hogy ha mersz, akkor igen. És én mertem

- mutatta be a hátterét annak, hogy miképpen került először a résztulajdonába a szentesi vállalat. Külföldi befektetőkkel közösen vette meg az állami tulajdonban lévő céget, a saját részéhez szükséges pénzt, elmondása szerint, szinte csak uzsorakamatra tudta összeszedni.

Amit ér ez a cég most, nem csak a magam erejéből sikerült felépíteni, ehhez igenis komoly segítségek kellettek, ezek voltak a vezetőim illetve a dolgozóim (...) így köszönöm meg nekik az eddigi segítségüket, áldozatkész munkájukat, hogy egy komoly pénzjutalommal szeretném megjutalmazni az embereket

- tette hozzá az Index videós összeállítása szerint Magyar József.

Címkék:
hrcentrum, pénz, karrier, uzsora, bónusz, hungerit, csányi sándor,