Durva: ennyit kereshetsz fodrászként Budapesten

Pénzcentrum2018. augusztus 15. 14:05

Egy 2011 óta működő fodrászat-lánc akár pályakezdő, vagyis tapasztalattal és nyelvtudással nem rendelkező fodrászokat keres a Corvin Plázába, a Köki Terminálba és a Pólus Centerbe. De vajon mennyi pénzt kínálnak egy teljesen az iskolát épp befejező hajvágónak?

Július végén írtunk arról, hogy a Duna Plázában működő barbershopba kerestek borbélyt nettó 400 ezer forintos fizetésért. Kíváncsiak voltunk, vajon a kifejezetten férfiakkal foglalkozó szakemberek jobban keresnek-e, mint a női fodrászok.

Az interneten rengeteg álláshirdetést találtunk, köztük a Budapesten, öt különböző helyszínen működő HairShop szalonét is. Kiderült, akár teljesen pályakezdő fodrászt is alkalmaznának és a nelyvtudás sem feltétel.

A nettó fizetési keretet 300 ezer forintban határozták meg,

de a hirdetésben leírták, akár a havi 500 ezer forint is összejöhet, ugyanis a borravalót a fodrász megtarthatja. A havi fix fizetésen felül van éves bónusz, céges üdülés, szakmai tréningek, lakhatási támogatás és a nyelvtanulást is támogatják.

Mindez egyébként nagyon jól hangzik, különösen annak fényében, hogy az egyik állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal szerint a fodrászok havi bruttó átlagbére Magyarországon 249 538 forint. Ha megnézzük más fodrászatok hirdetését is, akkor is arra jutunk, hogy a fodrász hálózat valóban kiemelkedő bért kínál: Budapesten, a 14. kerület Fogarasi úti TESCO-ban lévő Schwarzkopf Professional Fodrász üzletbe 1-2 év munkatapasztalattal rendelkező szakembert keresnek havi bruttó 300 ezer forintos fizetésért. Pesterzsébeten pedig bruttó 250 ezer forintos bért kínálnak a leendő munkavállalónak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vidéken is hasonló fizetéseket találunk: egy székesfehérvári szalonba 3-5 éves tapasztalattal rendelkező embert keresnek, havi bruttó 250 ezer forintért. Ugyanennyit ajánl egy Dunakeszin működő szalon is.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, fizetés, munka, állás, fodrász,