Tízezreket utalnak a magyar családoknak: 2 hét múlva indul a pénzosztás

HRcentrum2018. augusztus 13. 12:00

Az iskolakezdés miatt az idei évben is egy héttel hamarabb érkezik a szeptemberi családi pótlék. Mutatjuk a konkrét dátumokat, illetve az összegeket.

Az iskolakezdés a gyermekes családok számára rengeteg kiadással jár. Elég csak az iskolatáskára, a tolltartóra, vagy a tornafelszerelésre gondolni. Természetesen vannak dolgok, amiket az előző évből tovább hozhat a gyermek, de a füzetekből és tankönyvekből minden évben újat kell vásárolni. Felmérések szerint

az iskolakezdés alaphangon 30-40 ezer forintba kerül gyermekenként, míg egy elsős beiskoláztatása elérheti a 100 ezer forintot is.

Éppen ezért is jó hír, hogy a jellemzően hó eleji időpont helyett már augusztus 27-én, hétfőn, azaz pontosan egy héttel a 2018/19-es tanév kezdete előtt megkezdik a családi pótlékok kifizetését. Ez azt jelenti, hogy a bankszámlákon jellemzően 1-2 nap alatt írják jóvá az összeget, míg a postai kifizetés 4-5 munkanapot is igénybe vehet. Erről nemrég a Pénzcentrum is nyilatkozott az RTL Híradónak.

A családi pótlék összege amúgy a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Alábbi infografikánkon mutatjuk, ki mekkora összegre számíthat 2018-ban. De a példa kedvéért, egy három gyermeket nevelő család 3-szor 16 ezer forintot, azaz 48 ezer forint családi pótlékot kap augusztus végén.

Loading...
Címkék:
pénz, család, családi pótlék, iskolakezdési támogatás, utalás, iskolakezdés,