270 ezer forint egy szobáért? Kinek telik erre?

24.hu2018. július 23. 09:31

István tanszéki mérnök a BME-n, akinek nyáron is be kell járnia az egyetemre. Viszont másfél órára lakik az intézménytől, ingázni pedig nem akart. Szeretett volna kollégiumi férőhelyet igényelni, ahogy a diákok, nagyjából 40 ezer forintot fizetett volna a 12 négyzetméteres szobáért. Ám a BME oktatójának nem hajlandók a rengeteg üresen álló szobából akárcsak egyet is biztosítani - írja a 24.hu.

István tanszéki mérnök a BME-n, akinek nyáron is be kell járnia az egyetemre. Viszont másfél órára lakik az intézménytől, ingázni pedig nem akart. Szeretett volna kollégiumi férőhelyet igényelni, ahogy a diákok, nagyjából 40 ezer forintot fizetett volna a 12 négyzetméteres szobáért. Ám a BME oktatójának nem hajlandók a rengeteg üresen álló szobából akárcsak egyet is biztosítan, még úgy sem, hogy István fizetne.

A Kollégiumok Igazgatóság ugyanis elutasította kérelmét, mondván egyetemi dolgozó vagy oktató semmilyen formában nem igényelhet havi díjas kollégiumi férőhelyet, még nyáron sem. Azt viszont felajénlották neki, hogy napidíjas rendszerben lakhat a kollégiumban, ez viszont elég drága: éjszakánként 7000-9000 forintot kellene fizetnie, ami havi szinten 210 ezer-270 ezer forintos kiadást jelentene neki - írja a 24.hu.

Címkék:
hrcentrum, otthon, pénzcentrum.hu, egyetem, munka, kollégium, bme,