Kipakolt a sztártelevíziós: pályatársai anyagi ügyeiről vallott

Pénzcentrum2018. június 17. 14:30

Bárdos Andrást hidegen hagyja, hogy azok, akikkel együtt kezdte televíziós pályáját, már sokkal gazdagabbak, mint ő. Szerencsésnek tartja magát, hisz megvan mindenük, ami kell, viszont a közoktatással nem elégedett, erről is elmondta a véleményét.

Szerencsére jól élünk, mindenünk megvan, ami kell. Sohasem vágytunk kacsalábon forgó palotára, jó autóval, lakással rendelkezünk, szép kilátással

- nyilatkozta Bárdos András televíziós újságíró az e heti Story magazinnak. A Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, intézetvezető-helyettese azt is elmondta, hogy

akikkel együtt kezdte a szakmát, mind sokkal gazdagabbak nála, de ez nem érdekli.

Emellett a magyar közoktatás helyzetéről is elmondta véleményét. Bárdos szerint a rendszer pont az ellenkező irányba változik, mint ahogy kéne. Semmi értelme a tévés szerint tudást verni a gyerekek fejébe, inkább egyebek mellett arra kéne megtanítani a diákokat, hogy hogyan működjenek együtt, hogyan viseljék el a kudarcot és hogyan legyenek boldogok.

Mit mondanak a szakértők?

Bárdos András szavaira rezonál, hogy a Pénzcentrumnak korábban már több iskolaigazgató is felhívta a figyelmet az együttműködés fontosságára illetve a közoktatási rendszer hiányosságaira. Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium vezetője szerint "az iskola alapvetően egy rettenetes hely. A XIX. század végi állam értett a hadseregszervezési eljárásokhoz, ehhez pedig kialakított egy szerkezetet. Folyosó, terem, tanár - a laktanyából ez jól leírható. Valószínűleg abban a korban ez adekvát is volt, csak aztán egy nagyon stabil rendszer alakult ki belőle."

A Lauder Javne Iskola főigazgatója, Horányi Gábor többek között arról is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában, hogy "amikről jelszavak szintjén azt állítja a közoktatás, hogy fontos és fejlesztendő, azokat a gyakorlatban sokszor egyáltalán nem fejleszti", ráadásul a szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a "közoktatásban bármi megtörténhet, mert gyakorlatilag az érettségi előtt nincs benne mérés."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kooperáció fontosságára pedig mind Horányi Gábor, mind Horn György, legutóbb pedig Molnár Katalin, a ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója is felhívta a figyelmet.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Kovács Tamás

Címkék:
hrcentrum, pénz, karrier, sztár,