Ítélt a másodfok: döntöttek a hírhedt skálás gyilkos sorsáról

Pénzcentrum/MTI2018. május 24. 08:30

Börtönben marad Bene László, aki részt vett a Skála pénzszállítójának 1992-es kirablásában és három embert meggyilkolt - döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa.

Május kilencedikén a Pénzcentrum is beszámolt arról, hogy első fokon, Bene László, azaz a hírhedt skálás gyilkos szabadlábra helyezéséről döntött a nyomozási bíró. Az ügyészség azonban mindezt megfellebbezte, és most, a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa elutasította a szabadlábra helyezést. Az indoklás szerint ugyanis nem állnak fenn a szabadlábra helyezés törvényi feltételei. 

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását. Bene László tettestársa, Donászi Aladár még 2001-ben a börtönben öngyilkos lett. Kettőjük történetéről egyébként film is készült.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/TX234o42a9c?rel=0}}

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, rablás, rabló, gyilkos, legfelsőbb bíróság, youtube letöltés,