Nem éri meg rágyújtani : egy magyar városban szabadnapot kap, aki nem dohányzik

Pénzcentrum2018. május 21. 14:30

Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak - írja a Délmagyar.hu.

Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak. Erről határoztak nemrég a városházán - írja a Délmagyar.hu.

A bejelentést nagy örömmel fogadták Szentesen, ahol a dolgozóknak írásban kellett nyilatkozniuk a dolgozóknak, élnek-e vele. A kedvezményről szóló határozat hamarosan bekerül az érintett cégek munkaügyi szabályzatába is. A cégek tapasztalata szerint senki sem akart visszaélni a lehetőséggel, bár a lap megjegyzi, erre nagyon nincs is lehetőség: az érintett munkahelyeken mindenki ismer mindenkit, mindenki tudja, ki dohányzik és ki nem.

Bár a kezdeményezés részben az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni az embereket, volt, amelyik munkavállaló kijelentette, neki egy szabadnap nem ér annyit, hogy letegye a cigarettát. Aki menet közben mégis felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a szabadnapot.

Címkék:
karrier, dohányzás, munka, szabadnap,