Akkora a munkaerőhiány, hogy részben automatizálni kellett a Nestlénél

Portfolio2018. május 16. 09:32

Több milliárd forinttal drágult a Nestlé büki beruházása, amikor a cég azzal szembesült, mekkora a munkaerőhiány Magyarországon, mivel a termelést részben automatizálni kellett - mondta a Portfolio-nak adott interjúban Tompa Gábor, a Nestlé Hungária Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatója. Ő és Verő Barbara, a vállalat HR-igazgatója arról is beszélt, a bérigény mellett egyre nagyobb problémát okoz a munkavállalók irreális karrierelvárása is.

A Portfolio interjút készített Tompa Gáborral, a Nestlé Hungária Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatójával és Verő Barbarával, a vállalat HR-igazgatójával.A cég több mint 2400 embert foglalkoztat,  ebben benne vannak a gyárak, a központ és az értékesítési csapat is. Bükön több mint 900, Diósgyőrben 600, Szerencsen pedig nagyjából 500 ember dolgozik.

Az elmúlt években folyamatosan növeltük a létszámot, főleg a büki beruházás miatt. Az egy folyamatosan növekvő üzemegység, nagyon jó híre is van a környéken

- mondta Verő Barbara, aki arról is beszélt, Bükön folyamatosan beruházások voltak az elmúlt évben, 300 főről indultunk, és a gyár felfejlődött 1000 főre.

Folyamatosan hirdettük a pozíciókat. Szerencsen, Diósgyőrben stabilabb az állomány, állandó munkavállalóink mellett közvetített, kölcsönzött munkaerőt is igénybe veszünk

- mondta. Tompa Gábor azt mondta, 2015 óta érzik a munkaerőhiányt. A cégnél többek között edukációval próbálják megtartani az embereket, plusz a havi fizetés mellett van egy jelentős csomag cafeteriával, minden munkavállalót megillető 13. havi fizetéssel, valamint egy bizonyos szint felett bónuszjogosultsággal.

A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
karrier, munka,