Élesedett a NAV feketelistája: magyar sztárok is a névsorban

Pénzcentrum2018. április 27. 18:00

Több magyar híresség neve is olvasható a NAV frissen kiadott nagyadós listáján. A jelentés szerint idén eddig közel száz adózóval szemben állapítottak meg jelentős összegű adóhiányt, az átlagos tartozás pedig 139 millió forint volt.

Néhány napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette legfrissebb negyedéves nagyadós listáját. Két listán azoknak a neve olvasható, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozása meghaladja a 10 millió, a nem magánszemélyeknél pedig a 100 millió forintot. A harmadik listán a jelentős összegű adóhiánnyal rendelkezők nevét sorolják fel. A friss listát a Napi.hu nézte át, amelyen -nem nagy meglepetésre- több magyar híresség neve is szerepel.

Régóta erősíti nevével a listát például az egykori Ámokfutók zenekar frontembere Kozsó, azaz Kocsor Zsolt, a volt Baby Sister lányegyüttes egyik tagja, Hertelendy Klára, de újra ott van a listán a hírhedt politikus Zuschlag János is.

Letűnt sztárok és politikusokon kívül is akad azért elég látnivaló, ott van a listán például a több milliárdos károkozással vádolt karcagi álbróker, Dobrai Sándorné alias Marcsika, a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamás, és Saskőy Szabolcs egykori labdarúgó játékvezető.

Ugyancsak helyett kapott a listán Szeviép résztulajdonos Pistrui László, a Rác fürdő felújításában részt vett Valkó Csaba és Prekuta Bálint, a számlagyáros ügybe keveredett Hasur Csaba és a kínai Qiao Huan Long, aki megvásárolta a szolnoki Tisza Szállót és társaival a magyar Túró Rudi bevezetését tervezte Kínában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
(A borítókép illusztráció.)

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, NAV, tartozás, adócsalás,