Egyre több magyar kacérkodik a külföldi munkavállalás lehetőségével

Pénzcentrum/Portfolio2018. április 12. 12:32

A magyarországi parlamenti választások után élénkült az érdeklődés a külföldi munkavállalás lehetősége iránt - mondta a Portfoliónak Tanay Marcellt, a külföldi munkavállalással foglalkozó EuWork ügyvezetője.

A magyarországi parlamenti választások után élénkült az érdeklődés a külföldi munkavállalás lehetősége irántm - mondta a Portfoliónak Tanay Marcellt, a külföldi munkavállalással foglalkozó EuWork ügyvezetője, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt két napban 4-szer annyian keresték fel a weboldalukat, mint a hosszú távú átlag, jelentősen növekedett a regisztrációk és a telefonos megkeresések száma.

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján nincs olyan ciklikusság a kivándorlásban, ami a választás eredményéhez kötődik, vagyis hosszabb távon sem a kivándorlás, sem a külföldi munkavállalás nem mutat kiugró értékeket a választás kimenetelével.  Tanay Marcell szerint ez egy "új" jelenség, vagyis korábbi választások után eddig nem tapasztalt tendencia.

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy mennyire tart ki a trend, de a hétfői és a keddi tapasztalatok egyaránt élénk érdeklődésről tanúskodnak.

Címkék:
hrcentrum, karrier, külföld, külföldi munka, parlamenti választások,